Chokladkolabrownies En riktig chokladbomb med ett täcke av chokladkolafudge som är gudomligt len och god. Förvara i kylen och servera gärna med vispgrädde eller glass. Så galet gott!
Här hittar du massor av goda recept på kladdkakor – klicka här!
Chokladkolabrownies
Ca 16 bitar
Botten
150 g smör
3 dl strösocker
3/4 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 3/4 dl vetemjöl
2 ägg
Chokladkolfudge
2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 1/2 msk kakao
50 g smör
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en jämn smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 20 x 25 cm (bröa gärna med kokos, men annars ströbröd).
3. Grädda kakan i 23–25 min. Låt den kallna i formen.
4. Chokladfudge: Blanda alla ingredienserna utom smöret, i en kastrull. Koka upp det och låt det puttra till temperaturen 125 grader. Tag bort kastrullen från värmen och tillsätt smöret. Blanda till en slät smet.
5. Häll fudgen över kakan och strö över lite kokos. Låt den stelna i kylen. Servera gärna med en klick vispgrädde.
I går kväll bakade jag chokladfudge kakan. Helt underbar!