Saftig saffransäppelkaka som är ljuvligt god! Den är verkligen supersaftig, fluffig och extremt god! Servera gärna med vaniljsås, vispgrädde eller ät den som den är som en sockerkaka. Tips! Gör en drömgod hemgjord vaniljvisp – recept klicka här!
Här hittar du fler julrecept – klicka här!
Saftig saffransäppelkaka
12 bitar
2 dl strösocker
3 ägg
1 påse saffran (1/2 g)
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
150 g smör, smält
1/2 dl mjölk
Fyllning
3 äpplen
1 msk strösocker
1–2 tsk kanel
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker, ägg och saffran pösigt i en bunke (gärna med en elvisp)
2. Tillsätt resten av ingredienserna i smeten och blanda ihop till en slät smet.
3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
4. Skala äpplena och skär den i tunna skivor. Lägg äppelskivorna på smeten. Strö över kanel och strösocker.
5. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 40 minuter. Låt den svalna i formen.
Tips! Servera med en drömgod hemgjord vaniljvisp – recept klicka här!