En lyxig, maffig chokladtårta som lika gärna skulle kunna ha köpts på ett finare konditori. Så enkel att baka och riktigt chokladig och god.
Här hittar du fler goda kakrecept som är enkla att baka – klicka här!
Fransk chokladtårta
Ca 12 bitar
250 g smör
400 g mörk choklad
4 dl strösocker
2 krm salt
6 ägg
3 dl vetemjöl
Chokladganache
400 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Bryt ner chokladen i biten och smält chokladen i smöret. Stäng av värmen. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en långpanna, 22–35 cm, klädd med bakplåtspapper.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 30 min. Låt den kallna i formen.
4. Chokladganache: Smält chokladen över vattenbad i en skål. Tillsätt vispgrädde och rör om till en slät chokladsmet.
5. Bred ut chokladsmeten över chokladbottnen. Låt den stelna i kylen. Servera med vispgrädde och bär.
Här hittar du fler goda kakrecept som är enkla att baka – klicka här!