Hallongrottor är en av de absolut populäraste småkakorna och att göra en läcker paj av kakorna är mycket uppskattat och kul att bjuda på.
Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!
Hallongrottpaj
24 st
Deg
300 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl strösocker
1 krm salt
6 ½ dl vetemjöl
Fyllning
1–2 dl hallonsylt
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Nyp ihop smör, strösocker, salt och vetemjöl i en bunke till en kakdeg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin.
2. Dela degen i 24 lika stora bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem i en långpanna, ca 22 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.
3. Tryck gropar i bollarna med pekfingret eller änden på en slev. Fyll groparna med hallonsylt.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 20 min. Servera gärna med vaniljsås, vispgrädde eller glass.
Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!
Går de bra att frysa in?
Det går bra.