Den här hemgjorda pizzan är min absoluta favoritpizza! Pizzorna blir helt perfekta och man kan självklart välja valfri fyllning ovanpå pizzan.
• Gör pizza i airfryer – recept klicka här!
• Baka hemgjord Calzone (inbakad pizza) – recept klicka här!
• Gör min goda pizzasallad – recept klicka här!
GRÄDDA PIZZAN I VANLIG UGN ELLER I PIZZAUGN!
PIZZA
6–8 pizzor beroende på storlek (receptet kan halveras = samma jästid)
50 g jäst
6 dl vatten, fingervarmt
2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
14–15 dl vetemjöl
Fyllning per pizza
1/2 dl pizzasås
1–2 dl riven ost
ca 150 g skinka, skuren i bitar
oregano
(Lägg gärna på några skivor mozzarella på pizzan innan gräddning)
Garnering
ev. ruccola
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.
2. Dela degen i 6–8 bitar och kavla ut dem till rundlar, ca 1 cm tjocka, på ett bakplåtspapper. Låt kanterna vara något tjockare.
3. Lägg bakplåtspappret med rundeln på en ugnsplåt. Bred ut pizzasåsen på degen. Strö över skinka, riven ost, cocktailtomater och oregano (eller valfri fyllning). Låt pizzan jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader varmluft och låt ugnsplåten värmas upp om du inte har en pizzasten att lägga i ugnen. Då fungerar ugnsplåten lite som en pizzasten.
4. Grädda pizzan mitt i ugnen i 10–13 min. Anpassa gräddningstiden efter din pizza! Håll koll så att den inte bränns på ytan.
Lägg några ruccolablad på pizzan före servering.
• Gör pizza i airfryer – recept klicka här!
• Baka hemgjord Calzone (inbakad pizza) – recept klicka här!
• Gör min goda pizzasallad – recept klicka här!