Släng snabbt ihop en deg och baka ett ljuvligt gott bröd – som inte behöver knådas och jäser bara en gång! Supergott bröd som även kan kalljäsa på i kylen över natten. Gör då degen på kvällen och ställ den i kylen för att jäsa under natten och grädda direkt när du vaknar. Då kan man njuta av nybakat bröd till frukost!
Baktips! Mjuka, härliga POLARFRALLOR som är supergoda! Klicka här!
KNÅDFRITT BRÖD SOM JÄSER EN GÅNG
25 g jäst
4 dl vatten
1 1/2 tsk salt
9 dl rågsikt (eller vetemjöl)
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om ordentligt. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop till en kladdig deg.
2. Stjälp ut degen i en ugnsform, klädd med bakplåtspapper. Strö över mjöl och tryck ut degen i formen.
3. Dela degen i 6–8 bitar och nagga hål i degen med ett sugrör eller liknande.
4. Låt degen jäsa i rumstemperatur under en handduk i ca 1 timme. Sätt ugnen på 250 grader efter halva jäsningen.
5. Grädda brödet i ca 20 minuter mitt i ugnen. Njut av nybakat bröd med smör och ett gott pålägg. Brödet går bra att frysa in.
Här finns fler goda, enkla brödrecept att baka – klicka här!