Supersaftig, mjuk kaka som smakar magiskt gott! Den här måste ni baka! Ett riktigt toppenrecept! Kanel och rivet äpple ger ljuvliga smaker och den är verkligen supersaftig, mjuk och god!
Tips! Baka en ljuvligt god banansockerkaka – klicka till receptet här!
Tips! Baka en superläcker äppelkladdkaka – klicka till receptet här!
Kanel- och äppelsockerkaka
12 bitar
3 ägg
3 dl strösocker
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
100 g smör, smält
3 dl vetemjöl
Fyllning:
1–2 äpplen, rivet
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt med en elvisp.
- Blanda ner resten av ingredienserna och rör ihop allt till en smet.
- Riv äpplet/äpplena och rör ner i smeten.
- Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform eller springform, ca 1 1/2-liter.
- Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 45 minuter. Låt den svalna innan du stjälper upp den på en tallrik.
Tips! Baka en superläcker äppelkladdkaka – klicka till receptet här!
Fint recept. Kanel?
Kul när man får respons