Kvargpannkakor, yoghurtpannkakor kan de också kallas. Supergoda, lättlagade pannkakor som är väldigt nyttiga. Innehåller ägg, havregryn och valfri kvarg eller valfri yoghurt. I detta recept använde jag mini vaniljyoggi. Men du kan använda vilken kvarg eller yoghurt du vill, med smak eller naturell och valfri fetthalt.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Här hittar du massor av goda, nyttiga recept – klicka här!
Nyttiga Havrepannkakor
4–5 små pannkakor
1 dl havregryn
2 ägg
1 dl valfri yoghurt eller kvarg
en nypa salt
GÖR SÅ HÄR
1. Smula sönder havregrynen med fingrarna i en skål. De behöver inte mixas till ett mjöl utan till lite mindre bitar.
2. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa ihop allt till en smet. Låt den stå och dra i 10 min innan du steker pannkakorna.
3. Värm upp en stekpanna och stek pannkakorna i smör eller olja. Stek små pannkakor för annars blir de svåra att vända. Smeten räcker till 4–5 små pannkakor. Stek på medelvärme och vänd när de fått en gyllenbrun färg på ena sidan.
Servera gärna med vaniljkvarg och mosade bär.
Tips! Baka nyttiga havrefrallor med ägg och havregryn – klicka till receptet här!
Här hittar du massor av goda, nyttiga recept – klicka här!
Tips! Baka nyttiga havrefrallor med ägg och havregryn – klicka till receptet här!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)