En segmjuk äppelkaka med äppelklyftor, kanel och strösocker – den är makalöst god och läcker. Och väldigt lätt att baka! Jag har bakat den i min ugnsplåt som verkligen är suverän att baka i! De spikraka kanterna gör gräddningen jämn och helt perfekt.
Reklam för Lindas ugnsplåt. Beställ min nya bakplåt här!
Min plåt har rätt mått för ett bakplåtspapper. Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form.
I min suveräna ugnsplåt har jag bakat saftiga frallor som blir fantastiskt goda och saftiga när de jäser ihop i formen! Jag rekommenderar varmt att baka frallor i denna plåt som jag tagit fram för att exakt denna konstruktion är min favoritplåt! Klicka här för att beställa hem plåten och baka!
Beställ gärna min nya ugnsplåt här!
ÄPPELKAKA I LINDAS UGNSPLÅT
3 ägg
4 1/2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
4 ½ dl vetemjöl
225 g smör, smält
FYLLNING
3 äpplen
2 tsk kanel
2 msk strösocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Rör ner bakpulver, vetemjöl och smör och rör om till en slät smet.
2. Häll smeten i Lindas ugnsplåt 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.
3. Skär äpplena i tunna skivor (med eller utan skal spelar ingen roll).
4. Lägg äppelskivorna i tre rader på smeten. Strö över strösocker och kanel.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 38–40 min. Servera vaniljsås eller glass till kakan. Förvara kakan i bakplåtspapperet så behåller den sina lite segknapriga kanter.
Beställ gärna min ugnsplåt här – klicka här!
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!
Beställ gärna min ugnsplåt här – klicka här!
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!
Beställ gärna min ugnsplåt här – klicka här!