Bloggar Lindas Bakskola Lindas långpanna recept Lindas matbröd

FRALLOR SOM JÄSER EN GÅNG I LINDAS UGNSPLÅT

29 röster

Fluffiga, mjuka frallor som jäser ihop i ugnsplåten. De blir fantastiskt saftiga och goda när de jäser ihop i plåten. Otroliga bröd som varmt rekommenderas och de är både billigare och godare än bröd från ett bageri.

Reklam för Lindas bakform. Beställ gärna min nya bakplåt här!

Min plåt har perfekta mått för ett bakplåtspapper. Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form.

I min suveräna långpanna bakar jag frallor som blir fantastiskt goda och saftiga när de jäser ihop i formen! Jag rekommenderar varmt att baka frallor i denna plåt som jag tagit fram för att exakt denna konstruktion är min favoritplåt! Klicka här för att beställa hem plåten och baka! Beställ min nya bakplåt här!

Beställ min favorit ugnsform här – klicka här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

×

FRALLOR SOM JÄSER EN GÅNG I LINDAS UGNSPLÅT

15 st

8 dl vatten
50 g jäst
2 tsk salt
1/2 dl neutral olja
8 dl rågsikt 

ca 12 dl vetemjöl

Obs! Det går lika bra att baka frallorna med endast vetemjöl (ca 20 dl) eller endast rågsikt, men i denna deg har jag tagit både rågsikt och vetemjöl.

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget mot slutet (ta lite mer mjöl om degen är för kladdig). Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter, gärna i hushållsmaskin. Degen ska nu inte jäsa i bunken, utan bakas ut direkt till frallor.

2. Dela degen i 15 bitar med mjölade händer. Forma dem till bollar. 

3. Lägg frallorna i tre rader på Lindas ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl och nagga dem med en gaffel.

4. Låt frallorna jäsa under bakduk i 45–50 min (det ska synas att de jäst och blivit luftiga och större i plåten, se bild 3 nedan). Jästiden kan variera beroende på hur varmt eller kallt man har i köket. Sätt ugnen på 250 grader.

5. Grädda bröden längst ner i ugnen i 20–23 min, eller tills de fått lite färg. Bröden går bra att frysa in.

Beställ gärna min nya bakplåt här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Beställ gärna min nya bakplåt här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

KÖTTFÄRS- OCH POTATISMOS GRATÄNG

En otroligt god och lättlagad maträtt som både barn och vuxna älskar! Min yngsta dotter åt älskade denna när hon fick den första gången! Köttfärs och fluffigt potatismos – allt i en ugnsplåt. Så himla gott! Tips! Baka fluffiga, supergoda frallor till maten – klicka till receptet här! KÖTTFÄRS- OCH POTATISMOS GRATÄNG 4–6 portioner 1 …

0

LINDAS KÖTTFÄRSPAJ

To view this video, please enable JavaScript and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video × En vansinnigt god och matig paj fylld med kryddig köttfärs och ost! Pajen passar på en buffé eller servera den som middag ihop med en en fräsch sallad. Det är också perfekt att ta med sig …

0

LINDAS GRÖTFRALLOR

To view this video, please enable JavaScript and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video × Baka bröd med havregrynsgröt i degen. Frallorna blir extremt goda, saftiga och goda! – De godaste bröden jag har ätit, sade min ena son när han smakade dem. Och jag kan bara hålla med! De är …

0

KLICKFRALLOR

Underbart goda frallor som blir härligt rustikt i konsistensen. Degen behöver inte knådas utan ska vara lite lös och klickas ut direkt på plåten. Superenkelt och brödet får en härlig konsistens! To view this video, please enable JavaScript and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video × Klicka ut frallorna på plåten …

0

BRUSCHETTA

Bruschetta – en grillad/rostad baguetteskiva med vitlök, tomat, basilika och olivolja. Enkelt och underbart gott. Tips! Tillsätt silverlök eller rödlök i tomatröran! Bruschetta är en Italiensk förrätt/tilltugg som består av grillat, stekt eller rostad bröd med gnuggad vitlök på ytan. Brödet toppas med en goda röra av tomater, basilika, olivolja och kryddor. Jag älskar Bruschetta, ett …

0

LINDAS INDISKA LINSGRYTA

Linsgryta med indisk smak. En ljuvligt god och mycket lättlagad maträtt. Jag är så nöjd med detta recept för denna linsgryta är verkligen en favorit som jag kommer laga så ofta här hemma. Kryddningen kan man ändra om man vill, t ex mer curry, chili flakes, vitlök m m. Tips! Gör min supergoda linscurry-gryta utan kokosmjölk …

0

VITLÖKSBRÖD I LINDAS UGNSPLÅT

Baka ett supergott bröd och servera till middagen – med eller utan vitlök. Väldigt lätt att baka och det är alltid uppskattat att servera nybakat bröd till maten! Reklam för Lindas ugnsplåt. Beställ min nya bakplåt här! Min plåt har rätt mått för ett bakplåtspapper. Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min ugnsplåt. I min suveräna ugnsplåt …

0

KNÅDFRI SIRAPSLIMPA SOM JÄSER EN GÅNG I LINDAS AVLÅNGA UGNSFORM

En mycket lättbakad limpa som är underbart saftig och god! Sirapen ger en härlig smak och degen jäser bara en gång direkt i ugnsformen. Det här brödet är verkligen ljuvligt, godare än från ett bageri kan jag lova! Kalljäsning! Om du vill förbereda degen går det bra att kalljäsa degen i ugnsformen i kylen över …

0

ÄPPELKAKA I LINDAS UGNSPLÅT

En segmjuk äppelkaka med äppelklyftor, kanel och strösocker – den är makalöst god och läcker. Och väldigt lätt att baka! Jag har bakat den i min ugnsplåt som verkligen är suverän att baka i! De spikraka kanterna gör gräddningen jämn och helt perfekt. Reklam för Lindas ugnsplåt. Beställ min nya bakplåt här! Min plåt har rätt mått …

0

BRYTFRALLOR

To view this video, please enable JavaScript and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video × FRALLOR SOM JÄSER IHOP PÅ PLÅTEN Ett favoritbröd som jag bakar väldigt ofta! Klassiska, mjuka, saftiga frallor som kan ätas till frukost, mellis eller som tillbehör till en god middag. Tips! Byt ut 3 dl vetemjöl mot grahamsmjöl om …

0

Kanelbullesockerkaka i Lindas avlånga ugnsform

En av de allra godaste sockerkakorna jag vet! Jag älskar denna kanelbullesockerkaka där smeten varvas med lager och kanel och strösocker. Den är magiskt god! Baka och njut! Min nya, avlånga ugnsform gör gräddningen av hela kakan jämn och perfekt. Reklam för Lindas nya, avlånga ugnsformJag är supernöjd med utformningen av min nya ugnsform/limpform. Den …

0

LINDAS LINSCURRY PÅ 15 MINUTER

En kryddig, hälsosam linscurry som bara tar ca 15 minuter att göra. Otroligt gott! En mycket lättlagad, mättad måltid som också är billig att göra. En favoriträtt hemma hos mig! Tips! Jag vill tipsa om min goda linsgryta med kokosmjölk – klicka till receptet här! Tips! Baka mjuka, goda frallor till linscurryn – recept klicka här! Lindas …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x