Här får ni ett underbart gott recept på pepparkakskärleksmums bakade i min brödform – kakan har ett ljuvligt täcke av glasyr och kokos. En riktigt julig och god kaka att baka!
Reklam för Lindas brödform. Jag vill rekommendera er att baka denna kärleksmumsen i min brödform som jag har tagit fram! De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela brödet/kakan! Beställ gärna min brödform – klicka här!
PEPPARKAKSKÄRLEKSMUMS
Ca 12 bitar
3 ägg
3 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk pepparkakskrydda
1 tsk kanel
125 g smör, smält
1 dl filmjölk (eller naturell yoghurt)
Glasyr
50 g smör, smält
2 tsk vaniljsocker
3 ½ dl florsocker
några teskedar vatten eller pressad citron/apelsin
Garnering
kokos
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i äggblandningen. Tillsätt smör och filmjölk. Vispa snabbt ihop allt till en smet.
2. Häll smeten i Lindas brödform, klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad).
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 42–45 min. Låt den svalna. Stjälp upp kakan på en tallrik eller ett bakplåtspapper.
4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vatten (eller pressad citron/apelsin) så den blir lagom bredbar.
5. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Ställ gärna kakan i kylen så att glasyren stelnar. Skär kakan i bitar med en vass kniv.
Beställ gärna min brödform – klicka här!
Här hittar du fler recept att baka i min avlånga ugnsform – klicka här!