Saftiga, goda frukostfrallor bakade helt utan mjöl. Istället innehåller degen havregryn som man enkelt mixar till en fint havremjöl i en mixer eller köksmaskin med knivar. Frallorna behöver inte jäsa och tar bara 15–20 min att göra!
Tips! Använda rent havre om du inte kan äta vanliga havregryn pga glutenintolerans.
![Mjölfri, nyttig havregrynslimpa med frön – klicka här för recept!](https://lindasbakskola.se/app/uploads/sites/4/2016/03/skrmavbild-2016-04-11-kl.-10.48.41-860x906.png)
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Havregrynsbröd utan mjöl
24 st
14 dl havregryn (mixa dem till mjöl)
1 tsk bikarbonat
1 ½ tsk salt
4 ägg
5 dl filmjölk
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Mixa hela mängden havregryn till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar.
2. Vispa äggen fluffiga med en elvisp.
3. Blanda de mixade havregrynen, bikarbonat och salt i en bunke. Tillsätt äggen och filmjölk och rör ihop allt till en kladdig deg.
4. Klicka ut 12 frallor med en sked fördelat på 2 ugnsplåtar, klädda med bakplåtspapper.
5. Grädda frallorna mitt i ugnen ca 10–11 min (en plåt i taget). Låt dem svalna på plåten.