Bloggar Lindas Bakskola Lindas långpanna recept Lindas matbröd Lindas små bröd

LINDAS RÅGFRALLOR

18 röster

Saftiga, mjuka frallor rika på fibrer eftersom det innehåller grovt rågmjöl.

FAKTA GROVT RÅGMJÖL
Grovt rågmjöl är ett fullkornsmjöl som mals från hela rågkärnan, vilket ger det en grövre textur jämfört med fint rågmjöl. Mjölet är rikt på fibrer.
– Innehåller alla delar av rågkärnan, inklusive kli, grodd och endosperm, vilket gör det näringsrikt
– Innehåller viktiga vitaminer och mineraler som B-vitaminer, järn, magnesium och zink.

Reklam för Lindas ugnsplåtBeställ gärna min nya bakplåt här! Jag rekommenderar varmt att baka frallorna i denna plåt som jag tagit fram! Bröden blir perfekt gräddade och de raka kanterna ger en jämn gräddning! Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form. Beställ gärna min nya ugnsplåt här!
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

LINDAS RÅGFRALLOR

15 st

50 g jäst
8 dl vatten, fingervarmt
3 dl grovt rågmjöl
1 msk salt
1/2 dl rapsolja
ca 14 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR:

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt rågmjölet och blanda. Låt blandningen stå och svälla i 10 minuter.

2. Tillsätt salt, olja och vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en lätt kladdig deg och knåda den i några minuter, gärna i en bakmaskin.

3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.

4. Dela degen i 15 bitar. Forma dem till bollar med mjölade händer. 

5. Lägg frallorna tätt ihop på Lindas ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite vetemjöl och nagga fem hål i varje frallor med baksidan på något köksverktyg. Låt dem jäsa utan bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.

6. Grädda bröden längst i ugnen i ca 20 min. Frallorna går bra att frysa in.

Tips! Baka otroligt goda morotsfrallor – klicka till receptet här!

Tips! Baka otroligt goda morotsfrallor – klicka till receptet här!

Reklam för Lindas ugnsplåtBeställ gärna min nya bakplåt här! Jag rekommenderar varmt att baka frallorna i denna plåt som jag tagit fram! Bröden blir perfekt gräddade och de raka kanterna ger en jämn gräddning! Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form. Beställ gärna min nya ugnsplåt här!
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

LINDAS DRÖMFRALLOR

Drömfrallor – extra fluffiga, mjuka bröd som är så goda att man drömmer om dem på natten.Välj om du vill baka ut bröden direkt när du gjort degen (läs instruktionerna gör så här 2) eller låt dem jäsa över natten: KALLJÄSNING (gör så här 1). KALLJÄSNING:Gör degen på kvällen och grädda dem direkt när du vaknar. …

0

LINDAS BANANBRÖD

Ett saftigt bananbröd med havregryn och ägg är ett utmärkt sätt att njuta av ett nyttigt, naturligt sött bröd, perfekt för frukosten eller mellanmålet. Ett vansinnigt gott bröd Reklam för Lindas brödform. Jag vill rekommendera er att baka limpan i min brödform som jag har tagit fram! De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med …

0

PRINSESS-STUBBE

Prinsesstårta – en favorit med hallonsylt, vaniljkräm, vispgrädde och ett täcke av marsipan. En otroligt god klassiker som jag här har bakat som en stubbe istället. Reklam för Lindas brödform. Jag vill rekommendera er att baka tårtbottnen i min brödform som jag har tagit fram! De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela …

0

Kokostosca

Oemotståndligt god, seg och lätt kladdig chokladbotten med ett knäckigt, lite knaprigt kokostoscatäcke. Här hittar du fler goda, enkla recept att baka – klicka här! Kokostosca Ca 20 st Botten200 g smör5 dl strösocker2 krm salt1 dl kakao2 tsk vaniljsocker3 dl vetemjöl4 st ägg Kokostosca75 g smör1 dl ljus sirap1 1/2 dl strösocker1 1/2 dl vispgrädde5 …

0

GRÖTFRALLOR

Mjuka, härliga bröd med havregryn och vatten som blandas till en lös, kall gröt. Tillsätt därefter mjöl och baka dessa fantastiska frallor som är såååå goda! Går bra att frysa in! Reklam för Lindas ugnsplåt. Beställ min nya bakplåt här!Jag rekommenderar varmt att baka frallor i denna plåt som jag tagit fram för att exakt denna …

0

LINDAS POTATISMOS

Hemlagat potatismos är det godaste som finns! Inget pulvermos i världen slår detta. Potatis är också en av de nyttigaste livsmedlen som finns – ett perfekt tillbehör till maten både till vardag och fest. Tips!Gör krossad potatis i ugn – det är supergott! Klicka till receptet här! LINDAS POTATISMOS Så kokar du potatis – klicka här! ca 10 potatisar (ca …

0

LINDAS GODASTE CHOKLADBOLLAR

Godaste, smarrigaste chokladbollarna! Chokladbollar, havrebollar, kokosbollar, ja kärt barn har många namn… Det här är ett favoritrecept som varmt rekommenderas! Tips! Baka ljusa havrebollar som är underbart goda – klicka till receptet här! LINDAS GODASTE CHOKLADBOLLAR 8 dl havregryn150 g smör, rumsvarmt2 dl kokos (kan uteslutas)1 msk vaniljsocker3 msk kakao3 msk kaffe (kan ersättas med vatten)3 dl …

0

LINDAS SMÅFRANSKA

Hembakade småfranskor, nygräddade och krispiga på utsidan, mjuka och fluffiga på insidan. Dessa småfranskor är så goda att de försvinner lika snabbt som de bakas. Kalljäsning!Förbered degen kvällen före frukost eller på morgonen om du vill äta bröden ihop med middagen. Då går det bra att baka ut frallorna direkt när degen är klar (ingen …

2

LINDAS KESOLIMPA

NYTTIGT KESOBRÖD UTAN MJÖL Istället innehåller den havregryn, keso och ägg. Ett otroligt gott och hälsosamt bröd. Och den behöver inte jäsa. Mycket enkel att baka och degen tar bara några minuter att göra! Reklam för Lindas brödform. Jag vill rekommendera er att baka denna limpa i min brödform som jag har tagit fram! De raka kanterna …

0

ROSTLIMPA

Det här rostbrödet/formfranskan är superenkelt att göra och innehåller ingredienser som de flesta har hemma. Vill man tillsätta fibrer i brödet går det bra att byta ut  2 dl av vetemjölet till t ex grahamsmjöl eller rågmjöl. Reklam för Lindas brödform. Jag vill rekommendera er att baka denna limpa i min brödform som jag har tagit fram! De raka …

0

LINDAS GAFFELFRALLOR

Mjuka, saftiga frallor som jäser ihop i plåten vilket gör dem extra saftiga, fluffiga och goda! Här hittar du fler goda brödrecept – klicka här! LINDAS GAFFELFRALLOR 20 st 50 g jäst9 dl vatten1 msk salt1 dl rapsolja10 dl rågsikt9–10 dl vetemjöl  GÖR SÅ HÄR 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör …

0

HÄLSOLIMPA utan jäsning

En lättbakad, otroligt god limpa med fibrer och proteiner. Den är saftig, otroligt god och lätt att baka. Degen tar bara 5 minuter att röra ihop och sedan direkt in i ugnen. Den här limpan kommer ni älska! Dubbla degen om du vill baka två limpor. Reklam för Lindas brödform. Jag vill rekommendera er att baka …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x