Kolla in videon ovan – jag har bakat en underbart god, stor kanelsmörkrämsbulle i min nya ugnsplåt! Ta en valfri bit kanelbulle! Kanelsmörkrämen i bullen är så vansinnigt god!
Ännu godare än vanliga kanelbullar! Drömgoda bullar i ugnsplåt fyllda med en härlig smörkrämsfyllning. Bullarna räcker till många och man kan själv bestämma storlek på sin egen bit. Älskar dessa, de blir så saftiga och underbart goda!
De här bullarna slipper du baka ut som vanliga kanelbullar. Degen trycks ut direkt i Lindas ugnsplåt och det är superenkelt!
Reklam för Lindas ugnsplåt
Detta recept har jag anpassat till min nya ugnsplåt som ni ser på bilden nedan! Beställ gärna min nya ugnsplåt här!
Beställ gärna min nya ugnsplåt här!
Min plåt har perfekta mått för ett bakplåtspapper. Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form.
I min suveräna långpanna bakar jag ljuvliga kanelsmörkrämsbullar som blir fantastiskt saftiga och goda när de bakas i min ugnsplåt! Jag rekommenderar varmt att baka i denna plåt som jag tagit fram för att exakt denna konstruktion är min favoritplåt! De raka kanterna gör gräddningen jämn och perfekt!
Klicka här för att beställa hem plåten och baka!
Beställ gärna min nya ugnsplåt här!
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!
KANELSMÖRKRÄMSBULLAR I LINDAS UGNSPLÅT
Fyllning
100 g smör, rumsvarmt
2 msk strösocker
1 msk vaniljsocker
2 tsk kanel
Bulldeg
25 g jäst
3 dl mjölk, ljummen
100 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
1 krm salt
2 ägg
10–11 dl vetemjöl
Garnering
1 ägg
2 msk pärlsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Fyllning: Mosa ihop smöret och de andra ingredienserna i en skål. Klicka ut ca 30 bollar av smöret med två teskedar på en tallrik. Ställ tallriken i frysen tills degen jäst en gång på plåten.
2. Deg: Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, strösocker, salt, ägg och vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig lite deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa i bunken under en bakduk i ca 40 min.
3. Tryck ut degen i Lindas ugnsplåt, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt degen jäsa under bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 230 grader.
4. Pensla degen med uppvispat ägg. Tryck ner de frysa smörbollarna i degen. Strö över pärlsocker.
5. Grädda bullen mitt i ugnen i 25–30 min. Låt bullen svalna och skär den sedan i rutor.
Beställ gärna min nya ugnsplåt här!
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!