

Mjuka, härliga bröd med havregryn och vatten som blandas till en lös, kall gröt. Tillsätt därefter mjöl och baka dessa fantastiska frallor som är såååå goda! Går bra att frysa in!
Reklam för Lindas ugnsplåt. Beställ min nya bakplåt här!
Jag rekommenderar varmt att baka frallor i denna plåt som jag tagit fram för att exakt denna konstruktion är min favoritplåt!
I min suveräna ugnsplåt har jag bakat dessa grötfrallor som blir fantastiskt goda och saftiga när de jäser ihop i formen! Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!
Min plåt har rätt mått för ett bakplåtspapper. Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form.
Beställ gärna min nya ugnsplåt här!
Kalljäsning av degen över natten – gör så här: Gör degen och baka ut 15 frallor och lägg dem i Lindas ugnsplåt klädd med ett bakplåtspapper. Lägg på en bakduk eller plastfolie. Ställ ugnsplåten i kylen över natten. Ta fram plåten ca 30 min innan gräddning.
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!
GRÖTFRALLOR I LINDAS UGNSPLÅT
15 st
50 g jäst
8 dl vatten
3 tsk salt
1/2 dl rapsolja
3 dl havregryn
7 dl rågsikt
ca 7 dl vetemjöl (eller endast vetemjöl eller endast rågsikt)
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och havregryn. Blanda och låt stå i ca 10 min så att havregrynen suger åt sig vätska.
2. Tillsätt rågsikt och vetemjöl, lite i taget mot slutet (ta lite mer vetemjöl om degen är alldeles för kladdig). Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter, gärna i en bakmaskin. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.
3. Dela degen i 15 bitar. Forma dem till bollar med mjölade händer.
4. Lägg frallorna tätt ihop på Lindas ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite vetemjöl och gör ett kryss i varje fralla med en stekspade. Låt dem jäsa utan bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.
5. Grädda bröden längst ner i ugnen i 18 min. Bröden går bra att frysa in.
Beställ gärna min ugnsplåt här – klicka här!
Beställ gärna min nya ugnsplåt här!