
Oemotståndligt god, seg och lätt kladdig chokladbotten med ett knäckigt, lite knaprigt kokostoscatäcke.
Här hittar du fler goda, enkla recept att baka – klicka här!
Kokostosca
Ca 20 st
Botten
200 g smör
5 dl strösocker
2 krm salt
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
4 st ägg
Kokostosca
75 g smör
1 dl ljus sirap
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vispgrädde
5 1/2 dl kokosflingor (200 g)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Botten: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om till en slät smet.
2. Bred ut smeten i en långpannan 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 18 minuter (gör under tiden kokostoscan).
4. Kokostosca: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sirap, strösocker och grädde. Koka upp, sänk värmen och tillsätt koksen. Låt det sjuda på svag värme i 5 min.
5. När kakan nästan är färdiggräddad, ta ut den från ugnen och bred på kokostoscan. Grädda i ytterligare ca 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin lätt gyllenbrun färg. Låt den svalna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.
Här hittar du fler goda, enkla recept att baka!
Reklam för Lindas ugnsplåt. Baka gärna kokostoscan min nya bakplåt!Detta recept gjorde jag innan jag tagit fram denna ugnsplåt, men det är perfekt att baka kokostoscan i min ugnsplåt. De spikraka kanterna är perfekt när man bakar och det är lätt att skära snygga bitar av kakan.
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt! Min plåt har rätt mått för ett bakplåtspapper. Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form.Beställ gärna min nya ugnsplåt här!