En av de läckraste, krämigaste och godaste glassarna jag ätit! Och den är lätt att göra, du behöver ingen glassmaskin. Den här glassen kan du bjuda på som dessert även på en finare middag!
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Krämig jordgubbsglass utan glassmaskin
Ca 1 ½ liter
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk, sockrad (397 g)
ca 200 g jordgubbar, färska eller frysta
Tips! Tryck ner ca 15 maränger i smeten innan du fryser in glassen! Supergott!
GÖR SÅ HÄR
1. Vispa grädden fluffig.
2. Rör ner den kondenserade mjölken och rör om ordentligt, men försiktigt
3. Mosa jordgubbarna med en gaffel och blanda försiktigt ner 2/3 av dem i glassmeten. (Tryck eventuellt ner marängerna i smeten om du vill ha det i).
4. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Ringla över resten av jordgubbarna. Täck formen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering. Servera den i strutar eller på tallrik.