Dessa frallor är extremt enkla att göra och går supersnabbt att göra. Morötterna i degen gör dem extra saftiga, smakrika och nyttiga. Degen gör du på några minuter att göra och de behöver inte jäsa eftersom de innehåller bakpulver och inte jäst. De blir härligt frasiga på ytan och mjuka inuti. De är allra godast när de är nygräddade. Om det blir några bröd över bör de frysas in direkt. Då smakar de som nybakta om man tinar dem i mikron när man vill äta dem nästa gång.
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: Lindas bakskola
Saftiga morotsfrallor på en kvart
Ca 10 st
1 msk bakpulver
1 tsk salt
1 dl havregryn
6 dl vetemjöl
100 g smör, rumsvarmt
50 g morötter, skalade och rivna
3 dl filmjölk
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Skala och riv morötterna.
2. Blanda bakpulver, salt, havregryn och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Tillsätt rivna morötter, filmjölk och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.
3. Dela degen i ca 10 bitar.
4. Forma runda bullar med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna på plåten.