Det allra enklaste godiset! Schweizernötsbräcket är ljuvligt gott och består bara av två ingredienser – mjölkchoklad och hasselnötter. Nötterna rostas i ugnen vilket gör att nötsmaken blir godare och konsistensen krispigare. Jag har gjort två längder av chokladen som man bryter i bitar, men det går också bra att göra mindre portionsbitar som får stelna i kylen.
Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Schweizernötsbräck
2 st
ca 75 g hasselnötter
200 g mjölkchoklad
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Rosta hasselnötterna på en plåt mitt i ugnen i ca 10 min.
2. Gnugga nötterna mellan händerna tills överflödigt skal lossnat.
3. Hacka nötterna med en vass kniv.
4. Smält chokladen i en skål över vattenblad.
5. Blanda ner ¾ av nötterna i chokladen.
6. Bred ut chokladen till två längder på ett bakplåtspapper. Strö över resten av hasselnötterna. Låt chokladen stelna i kylen. Förvara bräcken i kylen för den kan mjukna i rumsvärme.