Krämig, underbart god vit chokladpannacotta! After Eight-plattorna gör den extra lyxig och god!
Pannacotta är lätt att göra och ljuvligt gott! Den kan förberedas dagen före och stå i kylen tills det är dags att servera. Den behöver ca 2 timmar för att stelna i glaset.
Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Vit chokladpannacotta med After Eight
Ca 6 portioner
1 ½ gelatinblad
3 dl vispgrädde
1/2 dl mjölk
150 g vit choklad
Garnering
ca 12 After Eight-plattor
GÖR SÅ HÄR
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5–8 min.
2. Koka upp vispgrädde och mjölk i en kastrull. Ta bort den från värmen. Krama ur gelatinet så överflödigt vatten försvinner. Rör ner gelatinet i gräddmjölken och blanda ordentligt. Tillsätt den vita chokladen i bitar och rör om till en jämn smet.
3. Häll upp gräddblandningen i ca 6 dessertglas. Låt dem stå i kylen och stelna i ca 2 tim.
4. Garnering: Skär ca 6 After Eight-bitar i mindre bitar.
5. Lägg After Eight-bitarna på pannacottan i glasen. Garnera med en hel After Eight-platta i varje glas.