Snabbt, enkelt och gudomligt gott godis! Piffa till havrebollarna genom att rulla dem i hackad mintkrokantchoklad. Supergott! Den knapriga chokladen är supergod i kombination med den mjuka havrebollssmeten. Det blir ett läckert, crunchigt tuggmotstånd i bollarna.
Jag använde Marabous choklad, men även andra märken och varianter funkar lika bra.
Mintkrokantbollar
15–20 st beroende på storlek
4 dl havregryn
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ½ msk kakao
¾ dl kokos
75 g smör
ca ½ dl vatten
Garnering
200 g mintkrokant chokladkaka
GÖR SÅ HÄR
1. Smula sönder havregrynen lite grann i en skål. Tillsätt havregryn, florsocker, vaniljsocker, kakao, kokos, vatten och smör. Blanda ihop allt till en kladdig smet.
2. Rulla bollar av smeten. Hacka chokladkakan i småbitar. Rulla bollarna i chokladen. Förvara dem i kylen.