Smarrig havrebollstårta som passar lika bra på ett barnkalas som efter en god middag eller som fredagsmys framför tv:n. Den går fort att göra och håller ett par dagar i kylen. Den går också bra att frysa in.
Chokladbollstårta
12–15 bitar
8 dl havregryn
2 ½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
2 dl kokos
2 msk kaffe, kallt
150 g smör, rumsvarmt
ca ½ dl mjölk (vatten funkar också bra)
Garnering
kokos
GÖR SÅ HÄR
1. Häll havregrynen i en bunke. Smula sönder dem lite grann med händerna. Tillsätt florsocker, vaniljsocker, kakao och kokos i en bunke. Nyp ihop smöret med det torra ingredienserna. Tillsätt kaffe och rör ihop. Häll i mjölk (eller vatten), lite i taget och blanda ihop allt till en lite kladdig smet.
2. Gör en stor boll av degen och rulla den i kokos. Förvara den i kylen.