Bloggar Lindas Bakskola Lindas tips & fakta Okategoriserade

Knåda aldrig en kakdeg!

Skärmavbild 2016-03-13 kl. 17.40.27

Tips för att lyckas med småkakorna: knåda aldrig en kakdeg!

– Knåda aldrig en vanlig kakdeg. Om den bearbetas för länge utvecklas glutentrådarna i mjölet och kakorna blir hårda och sega. Rör bara snabbt ihop ingredienserna till en deg, inte mer! Då blir kakorna spröda i konsistensen. (Alltså tvärtemot när man bakar bröd och bullar – då ska man knåda degen länge så glutentrådarna blir starka).

Spröda strasskakor – klicka här för recept!
Spröda strasskakor – klicka här för recept!

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Nyttig bärsmoothie

Fräsch bärsmoothie – svalkande, mättande & god.

0

Pastellfärgade marshmallows

Fluffiga skumgodisar i läckra pastellfärger. Godare än köpta!

0

Havregrynsbröd utan mjöl

Saftiga, goda frallor bakade helt utan vanligt mjöl – istället innehåller de mixade havregryn.

0

Nyttiga dadel-kokosbollar utan socker

Ljuvligt goda kokosbollar med hackad sötmandel som är ett perfekt som snacks när du vill minska på sockret.

0

En lös deg ger ett luftigare bröd

Baka saftiga, luftiga och lätta bröd & bullar!

0

Sju sorters kakor – vilka är det egentligen?

Sju sorters kakor är ett känt begrepp, men vilka kakor handlar det om? Läs mer…

0

2 populära småkaksklassiker

Småkakor är lätt att baka och oerhört gott!

0

Lyckas med brödbaket – 2 enkla tips!

Två enkla, men viktiga tips som gör att du lyckas med brödet!

0

Hemgjorda Gorbys piroger

Fantastiskt goda, läckra piroger fyllda med ost & köttfärs! Mycket godare än de färdigköpta!

0

Tacopiroger

Använd tacoköttfärsen från tacomiddagen och baka de allra läckraste pirogerna!

0

Marängtårta med passionsfruktmousse

Lyxig, läcker marängtårta med fylld med fluffig passionsfruktmousse!

0

Passionsfruktmousse

Vit chokladmousse smaksatt med passionsfrukt. Ljuvligt god, lättgjord & lyxig!

0