En mycket god, glutenfri limpa fylld med nyttiga frön och Keso. Lättbakat bröd som inte behöver jäsa. Det tar bara några minuter att röra ihop degen + gräddningstid. Smidigt & enkelt! Fröna i brödet ger ett härligt, gott tuggmotstånd. Den är inte lika mjuk som en vanlig mjöl-limpa eftersom den är baserad på frön. Jag älskar den! Den är fantastiskt god med ett gott pålägg, eller så kan man äta endast en skiva bröd till fikat om man vill vara nyttig.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!
Kesofrölimpa utan mjöl
1 limpa
5 ägg
100 g hasselnötter
100 g sötmandel
1 ¾ dl linfrön
2 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 ½ dl sesamfrön
2 msk chiafrön
¾ tsk salt
2 tsk bakpulver
250 g Keso
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa äggen fluffiga med en elvisp. Blanda alla nötter, mandlar, frön, salt och bakpulver i en skål. Rör ihop fröblandningen med äggsmeten och keson.
2. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.
3. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min. Låt den svalna i formen.