Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd Lindas nyttiga Lindas nyttigt

Havrelimpa utan vetemjöl

81 röster

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

En nyttig limpa fylld med frön och degen är baserad på havremjöl istället för vetemjöl. En supergod, nyttig limpa fylld med fibrer som påverkar blodsockret mindre än vanligt bröd.

Havrelimpa utan vetemjöl

1 st

3 ägg
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
3 dl filmjölk, kvarg eller naturell yoghurt
5 dl havregrynsmjöl
2 dl blandade frön, t ex solroskärnor, pumpafrön, linfrön m m (kan uteslutas)

Garnering
blandade frön

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en rymlig bunke. Tillsätt resten av ingredienser (allra sist fröna) och blanda till en kladdig deg.

2. Stjälp upp degen i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över blandade frön.

3. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 55 min. Ta upp pappret och limpan ur formen och låt den kallna innan du skär den i skivor.

Prenumerera
Notis om
guest
11 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
sSussie
sSussie
13 dagar sedan

Hej! kanske dum fråga men finns havregrynsmjöl att köpas kan man byta ut det till annat mjöl?

Anna
Anna
12 dagar sedan

Vad är havregrynsmjöl? Är det bara att mixa havregryn fint?

Last edited 12 dagar sedan by Anna
Susanne
Susanne
12 dagar sedan

Ser spännande ut

Ingela
Ingela
12 dagar sedan

Låter nyttigt och gott! Mixar man 5 dl havregryn då till mjöl?

Ingela
Ingela
Svara på  lindasbakskola
8 dagar sedan

Tack, tänkte att det kunde vara så!

Sonja Nilsson
Sonja Nilsson
12 dagar sedan

Jag bakar den hela tiden, supergod och nyttig.

Shida
Shida
7 dagar sedan

Kan vi mala havregryn för att få mjöl ? Jag bor in England och jag har problem at hitta mjöl

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Glassbomb nyårsdessert

GLASSBOMB med tre smaker – vanilj, hallon och choklad. Ljuvligt god och lätt att göra! Passar både vuxna och barn. Om man inte orkar vänta på att varje lager ska frysa kan man hälla varje smet ovanpå varandra. Det blir ett vackert mönster, men inte lika jämnt som när man låter varje lager stelna i frysen. Tips! Tillsätt …

0

GRILJERAD RIMMAD JULSKINKA – MOR MATILDAS

I betalt annonssamarbete med Jakobsdals Charkuteri. Mor Matildas rimmade julskinka är en riktig delikatess! Skinkan ligger i en vakuumförpackad stekpåse vilket innebär att man stoppar in skinkan direkt i ugnen i den förpackningen den levereras i. Så himla enkelt och tillagningsmetoden går att skinkan blir extremt mör, saftig och god. Julskinkan består av de finaste …

0

Saffransblomma saffransbullar

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Supersaftiga saffranbullar i form av en blomma. De ljuvigaste, saftigaste, lyxigaste & mjukaste saffransbullarna med knastrande pärlsocker och en Dumlechoklad i mitten (välj vilken choklad du vill att stoppa i bullen) Saffransblommor Ca 30 st Deg½ g saffran (1 påse)50 g jäst3 dl mjölk, fingervarm1 ½ dl strösocker½ tsk kardemummakärnor, mortlade1 krm …

0

Pepparkaks nicecream

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Nyttig pepparkaksglass med bara 3 ingredienser som är oerhört krämig och god. Som en riktigt glass, men innehåller fryst banan, mjöl och pepparkakskrydda. Så himla god och man kan frossa i hur mycket glass man vill utan att få en sockerchock. 2–3 frysta bananerca 1/2 tsk pepparkakskrydda1–2 dl mjölk …

0

Chokladdoppade bananer med strössel

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Chokladdoppade bananer är gott, festligt och  passar perfekt som snacks till kvällsfikat, på barnkalaset eller helgmyset. Alltid lika gott och väldigt roligt att göra. Chokladdoppade bananer med strössel 50 g choklad (valfri sort)1 banan1 dl strössel GÖR SÅ HÄR Smält chokladen i en skål över vattenbad. 2. Skär bananen …

0

Strösselknappar

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Strössel och choklad är en perfekt kombination. Ett ljuvligt gott godis med bara 2 ingredienser som är väldigt roligt att göra! Det knastrar gott mellan tänderna! Förvara chokladen i kylen. Strösselknappar 2 dl strössel100 g choklad (valfri sort) GÖR SÅ HÄR Häll strösslet på en liten tallrik/assiett. Smält chokladen …

0

Saffransdrömmar

Drömgoda, spröda, gyllengula småkakor som fullkomligt smälter i munnen. Dessa saffransdrömmar doftar och smakar himmelskt gott och är mycket lätta att baka.TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Saffransdrömmar  18 st 1/2 g saffran (1 påse)50 g smör, rumsvarmt1 1/2 dl strösocker1/2 tsk hjorthornssalt1/2 dl matolja eller rapsolja2 dl vetemjöl GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen …

4

Italiensk maräng

Italiensk maräng 1/2 dl vatten2 1/4 dl strösocker4 äggvitor GÖR SÅ HÄR Koka upp vatten och strösocker till 121 grader i en kastrull. Börja vispa äggvitan till ett hårt skum med en elvisp när sockerlagen är 110 grader. 2. Häll ner sockerlagen långsamt i äggvitan. Vispa samtidigt med elvispen på högsta. Fortsätt att vispa tills marängen …

0

Bounty recept

Hemgjord Bounty är himmelskt gott. Bounty är kanske egentligen inget julgodis, men för mig har det blivit en julfavorit! Här får ni enkla steg-för-steginstruktioner hur man gör de smarriga konfektbitarna. Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola BOUNTY 25–28 st 50 g smör, smält3 dl riven kokos2 dl florsocker1 tsk vaniljsocker½ dl vispgrädde …

3

Skumtomtecookies – skumtomtar och pepparkakor

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Skumtomtar + pepparkakor = julens godaste kakor! Den knapriga pepparkaksdegen på utsidan och den sega, mjuka skumtomten inuti är en perfekt kombination. Så gott och kul att baka. Skumtomtecookies Recept:pepparkaksdeg skumtomtar GÖR SÅ HÄR Sätt ugnen på 180 grader. Kavla ut pepparkaksdegen tunt på ett mjölat bakbord. Rulla in …

0

KNÄCK recept

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) KLASSISK KNÄCK – ett av julens populäraste godis! Den sega kolan är underbart god och ett måste varje jul för mig! Förvara den i kylen så håller den sig hård och knäckig. I rumstemperatur mjuknar den. Tips! Tillsätt 1 msk kakao i smeten om du vill ha en chokladigare smak! …

0

CHOKLADBRÄCK

Chokladbräck är ett ljuvligt, supergott julgodis som är väldigt enkelt att göra och kan varieras i oändlighet. I stället för Daim och nötter kan man strö över hackade karameller, t ex polkagris, turkisk peber, strössel eller vad man tycker är gott och krispigt. TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) CHOKLADBRÄCK  200 g mörk eller ljus …

0
11
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x