Läcker jordgubbskladdkaka – klicka här för recept!
Här finns fler läckra recept med rabarber – klicka här!
Randig rabarberkladdkaka i rutor
12–16 bitar
175 g smör
2 ½ dl strösocker
1 nypa salt
1 msk vaniljsocker
4 ägg
3 dl vetemjöl
Garnering
ca 4–5 rabarberstjälkar
strösocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och låt smöret svalna något. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form (bröa gärna med kokos), ca 19 x 27 cm.
3. Skala rabarbern.
4. Dela stjälkarna i smalare längder. Skär dem i samma längd som formens kortsida.
5. Lägg rabarberstavarna tätt intill varandra ovanpå smeten.
6. Strö över strösocker.
7. Grädda kakan mitt i ugnen i 28–35 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. (Obs! Gräddningstiden är lite längre än en vanlig, rund kladdkaka för denna innehåller mer smet). Pudra över florsocker före servering. Servera gärna med lättvispad grädde eller vaniljglass.