Wow, den här kladdkakan är fantastisk! Gudomligt god! Jag älskar den! Blåbär och kladdkaka är en fantastisk kombination. Servera den gärna med glass, vaniljsås eller vispgrädde. Det går lika bra att använda frysta blåbär som färska. Kakan håller utan problem i ett antal dagar i kylen. Den blir nästan ännu godare när den stått i någon dag.
Här hittar du fler läckra, lättbakade recept med blåbär!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Lindas blåbärskladdkaka
ca 12 bitar
150 g smör
2 ½ dl strösocker
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
Garnering
ca 225 g blåbär, frysta eller färska
1–2 tsk potatismjöl
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull och rör ner sockret. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
2. Ta fram frysta eller färska blåbär.
3. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23-24 cm i diameter (bröa med kokos eller ströbröd). Blanda blåbären med potatismjöl och strö dem över smeten.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 24–28 min. Låt den svalna i formen. Pudra över lite florsocker. Servera gärna med vispgrädde.