Bloggar Lindas Bakskola Lindas mat Lindas pizza Okategoriserade

Snabb bakpulverpizza

bakpulverpizza10 bakpulverpizza9

LÄTTGJORD FAVORIT En superläcker, ljuvligt god pizza med en bakpulverbottnen som inte behöver jäsa. Den är gudomligt god och en favorit hos hela min familj! Den går snabbt att slänga ihop och fyllningen på pizzan kan varieras precis som man vill.

Baka klassiska pizzabullar – klicka här för recept!
Baka klassiska pizzabullar – klicka här för recept!
Superläcker inbakad Calzone! Klicka här för recept!
Superläcker inbakad Calzone! Klicka här för recept!

Här hittar du fler läckra, enkla och goda recept på piroger och pizzor!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Snabb bakpulverpizza

2 st

Tips! Gör en stor pizza av hela degen. Tänk på att gräddningstiden då blir lite längre.

5 dl vetemjöl
¾ tsk salt
2 tsk bakpulver
½ dl rapsolja
2 ½ dl mjölk 

Fyllning
ca 1 dl tomatsås
150 g skinka, strimlad
200 g ost, riven
oregano 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt olja och mjölk och rör snabbt ihop allt till en kladdig deg. (Ska inte knådas för då blir pizzabottnen seg).

2. Dela degen i två bitar. Platt ut dem till rundlar, ½–1 cm tunna, med mjölade händer på en plåt med bakplåtspapper.

3. Bred ut tomatsås på bottnarna. Strö över skinka, ost och oregano (eller annan valfri fyllning).

4. Grädda pizzorna mitt i ugnen i 12–14 min. Tänk på att värmen i olika ugnar kan variera så håll koll på gräddningen mot slutet.

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt olja och mjölk och rör snabbt ihop allt till en kladdig deg. (Ska inte knådas för då blir pizzabottnen seg).
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt olja och mjölk och rör snabbt ihop allt till en kladdig deg. (Ska inte knådas för då blir pizzabottnen seg).
2. Dela degen i två bitar. Platt ut dem till rundlar, ½–1 cm tunna, med mjölade händer på en plåt med bakplåtspapper.
2. Dela degen i två bitar. Platt ut dem till rundlar, ½–1 cm tunna, med mjölade händer på en plåt med bakplåtspapper.
3. Bred ut tomatsås på bottnarna. Strö över skinka, ost och oregano (eller annan valfri fyllning).
3. Bred ut tomatsås på bottnarna. Strö över skinka, ost och oregano (eller annan valfri fyllning).
4. Grädda pizzorna mitt i ugnen i 12–14 min. Tänk på att värmen i olika ugnar kan variera så håll koll på gräddningen mot slutet.
4. Grädda pizzorna mitt i ugnen i 12–14 min. Tänk på att värmen i olika ugnar kan variera så håll koll på gräddningen mot slutet.

bakpulverpizza6 bakpulverpizza7 bakpulverpizza11 bakpulverpizza5 bakpulverpizzautvald bakpulverpizza8

Kommentarer inaktiverade.

Fler recept...

Kalljäst rostbröd

Gör degen ikväll och låt den jäsa i kylen över natten. Grädda direkt när du vaknar!

0

Bountykaka

Saftig chokladkaka med superläcker Bountyfyllning på toppen!

0

Blåbärskladdkaka

Ljuvligt god kladdkaka med blåbär. Det går bra både med frysta och färska blåbär!

0

Lindas blåbärskladdkaka

Blåbär i kladdkakan är gudomligt gott – en riktig underbar sommarkaka som är god med glass, vaniljsås eller vispgrädde!

0

Kesoplättar med kanel & rivet äpple

Nyttiga och mättande plättar gjorda på Keso och ägg, helt utan mjöl. Servera med rivet äpple & kanel – supergott!

0

Nyttig melonsmoothie

Hälsosam, mättande, sockerfri smoothie fylld med härlig vattenmelon, banan och mjölk. Lätt att göra!

0

Bakpulver – fakta

Allt du behöver veta om bakpulver

0

Melonglass utan socker

Hälsosam, fruktig sorbetglass baserad som är ljuvligt god och läcker! Nyttig utan tillsatt socker.

0

Nyttig mikrokladdkaka

Ljuvligt god & supernyttig kladdkaka som bara innehåller banan, ägg och kakao. Perfekt när man är sötsugen, men vill vara nyttig.

0

Nyttig melonglass

Fruktbaserad, sockerfri glass som blir oerhört krämig & god! Smakar sött utan socker!

0

Snabb bakpulverlimpa

Suveränt gott bröd som går blixtsnabbt att baka!

0