LYXIG, LÄTTGJORD DESSERT Den vita chokladmoussen är bland det godaste som finns i denna genre. Så makalöst läcker! Och det bästa av allt; lätt att göra! Blanda ner både mosade och hela hallon – en riktig drömdessert!
Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Hallonmousse
Vit chokladmousse
3 dl vispgrädde
150 g vit choklad, smält
1 äggula
Fyllning & garnering
200–300 g hallon, frysta eller färska
ev. florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Vit chokladmousse: Vispa grädden fluffig, men inte för fast för då blir moussen grynig. Tillsätt den vita, smälta chokladen samt äggula. Blanda försiktigt ihop allt till en slät mousse.
2. Mosa hälften av hallonen. Blanda slarvigt ner dem i moussen.
3. Lägg några hallon i botten på glasen. Skeda ner mousse i glasen och dekorera med hallon. Pudra gärna över lite florsocker på hallonen.