Bloggar Lindas Bakskola Lindas mjuka kakor Lindas tårtor

Nougattårta

chokladtårtachokladganache8 Extra allt! En drömgod, lyxig nougattårta med kladdkakebotten. Den passar både som dessert efter en god middag eller som tårta på ett kalas eller en fest. Den innehåller massor av choklad och är täckt med en härlig, fluffig nougatganache. En galet god, lyxig tårta!
passionsmoussetårta
Superläcker passionsmoussetårta – klicka här för recept!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept! Här finns recept på massor av goda, lättgjorda tårtor (klicka här)! Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här (klicka här)!

Nougattårta

Ca 12 bitar 150 g smör 200 g mörk choklad 2 ¾ dl strösocker 3 ägg 2 msk kakao 1 nypa salt 1 ¾ dl vetemjöl Nougatganache 1 dl vispgrädde 150 g nougat  Garnering 100 g krossad choklad GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet. 2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–28 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. 3. Nougatganache: Värm grädden i en kastrull tills du ser första bubblar, stäng av värmen direkt. Den får inte koka! 4. Lägg nougaten i en skål och häll över den varma grädden. 5. Rör om till en kräm. Låt den kallna. 6. Bred ut ganachen över kladdkakan. Strö över hackad choklad. Ställ tårtan i kylen i ett par timmar och låt den stelna.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–28 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna i formen.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–28 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna i formen.
3. Nougatganache: Värm grädden i en kastrull tills du ser första bubblar, stäng av värmen direkt. Den får inte koka!
3. Nougatganache: Värm grädden i en kastrull tills du ser första bubblar, stäng av värmen direkt. Den får inte koka!
4. Lägg nougaten i en skål och häll över den varma grädden.
4. Lägg nougaten i en skål och häll över den varma grädden.
5. Rör om till en kräm. Låt den kallna.
5. Rör om till en kräm. Låt den kallna.
6. Bred ut ganachen över kladdkakan. Strö över hackad choklad. Ställ tårtan i kylen i ett par timmar och låt den stelna.
6. Bred ut ganachen över kladdkakan. Strö över hackad choklad. Ställ tårtan i kylen i ett par timmar och låt den stelna.
chokladtårtachokladganache9 chokladtårtachokladganache7

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Vit chokladkladdkaka med Daimgrädde

Kladdkaka med vit choklad och fluffig grädde med knapriga Daimbitar!

0

Kalljäst rågsiktskaka

Gör degen på kvällen, låt den jäsa i formen i kylen över natten. Grädda direkt när du vaknar!

0

Kalljästa frukostfrallor

Gör degen på kvällen och låt frallorna jäsa i kylen över natten. Grädda direkt när du vaknar.

0

Morotsfrallor

Saftiga, luftiga morotsfrallor – ett favoritbröd som är ljuvligt gott!

0

Snabb pizza

Superläcker pizzabotten utan jäst!

0

Sockerfri äppelkanelglass

NYTTIGT Krämig, härlig fruktglass som är gudomligt god!

0

Nyttig äppelglass

Gör en krämig, mättande & ljuvligt god fruktglass av frysta äpplen, banan och lite mjölk. Sååå gott!

0

Enkla rågsiktsrutor

Rustikt bröd som är himmelskt gott och kräver en liten arbetsinsats.

0

Lindas matbröd

Lindas matbröd med steg-för-stegbilder till recepten!

0

Bananglass med 2 ingredienser

Nyttig, sockerfri glass gjord av banan & kakao!

0

Kalljästa morotsfrallor

Låt degen jäsa i kylen över natten & grädda direkt när du vaknar!

0