LYXIGT OCH LÄTTGJORT GODIS Drömgod wienerchoklad som går fort att göra! Originalet som heter wienernougat innehåller både nougat och choklad (också ljuvligt god), men den här smarriga varianter innehåller istället 2 chokladsorter + mandelspån. En underbar kombination som har en rykande åtgång!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!
Wienerchoklad
Ca 50 bitar
75 g rostade mandelspån
200 g mjölkchoklad
200 g mörk choklad
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 150 grader. Klä en form eller kartong, ca 12 x 16 cm med bakplåtspapper.
2. Lägg mandelspånen på en plåt. Rosta dem i ugnen i 6–8 min. Rör om ca 2 gånger under rostningen.
3. Smält chokladen i en skål över vattenbad.
4. Blanda ner mandelspånen i chokladen. Rör om.
5. Häll chokladsmeten i formen. Låt den stelna i kylen. Skär i bitar med en vass kniv.