Lättgjorda frallor som är oerhört saftiga och knapriga på ytan. De innehåller bakpulver och behöver inte jäsa. Baktid: 5 min + gräddning 12–14 min. Njut av de nybakade bröden med smör och ost eller något annat gott pålägg. De är allra godast nybakade. Om du inte äter upp alla bröd rekommenderas att man fryser in dem direkt och tar fram dem och tinar i mikron när de ska ätas.
Frukostfrallor utan jäst
6 st
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 msk rapsolja
2 ½ dl mjölk
Garnering
olja eller vatten (olja ger ytan mer färg)
vallmofrön (vita eller blåa)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt rapsolja och mjölk och häll det över mjölblandningen. Rör ihop allt till en kladdig deg.
2. Rulla degen i vetemjöl och rulla ut den till en längd. Dela den i 6 bitar.
3. Rulla bollar av degbitarna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
4. Pensla bröden med olja eller vatten (olja ger ytan en gyllenbrunare färg).
5. Strö vallmofrön över bollarna.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i 12–14 min. Låt dem svalna på plåten. Njut av de nybakade bröden med smör och ost eller något annat gott pålägg.