Bloggar Lindas Bakskola Lindas tårtor

Fryst Daimtårta med mandelmarängbotten

DAGENS-RECEPT

daimtårta1

Fantastiskt god och enkel tårta som älskas av både vuxna och barn. Den gräddiga fyllningen med hackad Daim fryses in ovanpå en makalöst god mandelmarängbottnen.

Kakan kan förberedas flera dagar innan den ska ätas och förvaras i frysen. Ta fram den 10–15 min före servering så den blir lättare att skära i bitar och släpper från formens kanter.

Tips – baka en kladdkakebotten i stället!
Mandeln i bottnen 
går att byta ut mot hasselnötter, kokos eller malda solroskärnor. Det går även bra att göra en kladdkaka i stället för en mandelmarängbottnen. Två läckra recept på kladdkaka:

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola (klicka här)

Fryst Daimtårta

12–14 bitar

Det går åt tre stycken dubbla Daim till tårtan, men de kan bytas ut mot andra chokladsorter du tycker om, t ex grovhackad choklad, M & M, Non stop eller något annat gott.

Mandelmarängbotten

100 g sötmandel

4 äggvitor (spara gulorna)
1 dl strösocker

Fyllning
4 äggulor
1 dl florsocker

5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker

2 dubbla Daim, grovhackade

Garnering
1 dubbel Daim, grovhackad

GÖR SÅ HÄR

1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Klä bottnen med bakplåtspapper på en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Smörj och mjöla kanterna. (Kakan går även bra att göra i en 23–24 cm form, men då blir eventuellt gräddningstiden något kortare och kakan inte lika hög, men definitivt lika god).

2. Mal mandeln i en mandelkvarn. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret och  vispa ihop allt till en smet. Vänd försiktigt ner mandeln.

3. Bred ut smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 min. Låt den kallna helt i formen.

4. Fyllning: Vispa äggulor och florsocker till en fluffig smet. Vispa grädden och blanda ner den och vaniljsockret i äggsmeten. Vänd försiktigt ner Daimen i smeten.

5. Häll Daimsmeten över kakan och ställ formen i frysen i några timmar. Ta fram tårtan 10–15 min före servering. Garnera kakan med hackad Daim.

1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Klä bottnen med bakplåtspapper på en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Smörj och mjöla kanterna. (Kakan går bra att göra i en 23–24 cm form, men då blir eventuellt gräddningstiden något kortare och kakan inte lika hög, men definitivt lika god).
1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Klä bottnen med bakplåtspapper på en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Smörj och mjöla kanterna.
(Kakan går bra att göra i en 23–24 cm form, men då blir eventuellt gräddningstiden något kortare och kakan inte lika hög, men definitivt lika god).
2. Mal mandeln i en mandelkvarn. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret och vispa ihop allt till en smet. Vänd försiktigt ner mandeln.
2. Mal mandeln i en mandelkvarn. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret och vispa ihop allt till en smet. Vänd försiktigt ner mandeln.
3. Bred ut smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 min. Låt den kallna helt i formen.
3. Bred ut smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 min. Låt den kallna helt i formen.
4. Fyllning: Vispa äggulor och florsocker till en fluffig smet. Vispa grädden och blanda ner den och vaniljsockret i äggsmeten. Vänd försiktigt ner Daimen i smeten.
4. Fyllning: Vispa äggulor och florsocker till en fluffig smet. Vispa grädden och blanda ner den och vaniljsockret i äggsmeten. Vänd försiktigt ner Daimen i smeten.

 

5. Häll Daimsmeten över kakan och ställ formen i frysen i några timmar. Ta fram tårtan 10–15 min före servering. Garnera kakan med hackad Daim.
5. Häll Daimsmeten över kakan och ställ formen i frysen i några timmar. Ta fram tårtan 10–15 min före servering. Garnera kakan med hackad Daim.

daimtårta2

 

daimtårta3

 

daimtårta6

daimtårta5

daimtårta4

 

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Silviakaka

En älskad klassiker med en mjuk saftig, kaka i botten och en läcker glasyr på toppen.

0

Mjölkchokladkladdkaka

Mjölkchokladen i smeten gör kladdkakan extra god!

0

Choklad- och kokosmuffins / Så gör du egna muffinsformar

Oemotståndliga muffins med choklad och kokos och steg-för-steg bilder hur du gör du egna muffinsformar.

0

Källarfranska

Nybakad, klassisk källarfranska med ost och smör på slår det mesta!

0

Randig rabarberkaka

Saftig och makalöst god rabarberkaka som är enkel att göra och snygg att servera.

0

Fiberrika havregrynsfrallor

Rustika, fiberrika havregrynsbröd som är saftiga och välsmakande.

0

Fröknäcke

Ett av de enklaste, nyttigaste och godaste knäckebröd du kan baka.

0

Omvandlingstabell / måttomvandlig

Omvandlingstabell för olika bakingredienser. T ex hur mycket väger 1 dl strösocker?

0

Nutellasockerkaka

Ljuvligt god sockerkaka med krämig & god Nutella inuti och på toppen.

0

Kardemumma- & hallonrutor i långpanna

En läcker kardemummakaka med hallon som är hur lätt som helst att baka.

0

Rågkusar i långpanna

Fiberrika, saftiga rågrutor som är enkla att baka.

0

Kardemummakaka

En riktigt läcker och god klassiker som går snabbt och lätt att röra ihop.

0