Bloggar Lindas Bakskola Lindas mjuka kakor Lindas rabarber Okategoriserade

Rabarberkaka i stekpanna

dagens-recept

utvald

Rabarbern växer och knakar i rabatterna och den finns även att köpa hyfsat billigt i butikerna. Ta vara på de goda stjälkarna och baka en superläcker kaka. Det räcker med 1–2 stjälkar (beroende på storlek) till denna enkla och garanterat populära kaka. Om du inte har en stekpanna går det lika bra att göra den i en rund form, gärna med löstagbar kant.

Supersmarrig, randig rabarberkaka – klicka här för recept!
Urgod randig rabarberkaka – klicka här för recept!

 Här finns fler läckra recept med rabarber – klicka här!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Rabarberkaka i stekpanna

Ca 10 bitar

Saftig, mjuk och ljuvligt god kaka som går blixtsnabbt att slänga ihop till fikat.

1 ägg

1 ¾ dl strösocker

1 tsk bikarbonat
1 dl filmjölk
50 g smör, rumsvarmt
2 ½ dl vetemjöl 

Fyllning
1–2 dl rabarberstjälkar
2 tsk kanel
1–2 msk strösocker
1 msk potatismjöl 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en gjutjärnsstekpanna eller springform, 22–24 cm i diameter.

2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt bikarbonat, filmjölk, smör och mjöl. Vispa snabbt ihop allt till en slät smet.

3. Fyllning: Skala rabarbern och skär den i småbitar. Blanda bitarna med kanel, socker och potatismjöl i en skål. Kör dem i mikrovågsugnen i några minuter så de mjuknar något.

4. Rör ner hälften av rabarbern i smeten.

5. Häll smeten i stekpannan eller formen. Sprid ut resten av rabarberbitarna ovanpå smeten.

6. Grädda kakan längst ner i ugnen i 25–30 min. Testa med en provsticka om kakan är klar. Servera gärna kakan med vaniljsås eller glass.

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en gjutjärnsstekpanna eller springform, 22–24 cm i diameter.
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en gjutjärnsstekpanna eller springform, 22–24 cm i diameter.
2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt bikarbonat, filmjölk, smör och mjöl. Vispa snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt bikarbonat, filmjölk, smör och mjöl. Vispa snabbt ihop allt till en slät smet.
3. Fyllning: Skala rabarbern och skär den i småbitar. Blanda bitarna med kanel, socker och potatismjöl i en skål. Kör dem i mikrovågsugnen i några minuter så de mjuknar något.
3. Fyllning: Skala rabarbern och skär den i småbitar. Blanda bitarna med kanel, socker och potatismjöl i en skål. Kör dem i mikrovågsugnen i några minuter så de mjuknar något.

 

4. Rör ner hälften av rabarbern i smeten.
4. Rör ner hälften av rabarbern i smeten.

 

5. Häll smeten i stekpannan eller formen. Sprid ut resten av rabarberbitarna ovanpå smeten.
5. Häll smeten i stekpannan eller formen. Sprid ut resten av rabarberbitarna ovanpå smeten.
6. Grädda kakan längst ner i ugnen i 25–30 min. Testa med en provsticka om kakan är klar. Servera gärna kakan med vaniljsås eller glass.
6. Grädda kakan längst ner i ugnen i 25–30 min. Testa med en provsticka om kakan är klar. Servera gärna kakan med vaniljsås eller glass.

rabarberkakastekpanna1 rabarberkakastekpanna4 rabarberkakastekpanna3 rabarberkakastekpanna2

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Hallonsockerkaka

Sötsyrliga hallon i sockerkakan gör den extra festlig och god!

0

Smuliga vanilj- & apelsinrutor

En blandning mellan sockerkaka och paj med ett mjukt, saftigt innanmäte och en frasig pajliknande yta.

0

Kuvertbröd

Små, vikta portionsbröd som är lyxiga att servera till festliga maträtter, på en buffé eller till frukost.

0

Salami- & mozzarellabröd

Ett lyxigt, fantastiskt gott och matbröd fyllt med salami, mozzarella och oregano. Flingsalt på toppen gör det extra läckert!

0

Ananaskaka i långpanna

Gudomligt saftiga och mjuka rutor med goda ananasbitar i.

0

Fryst Daimtårta med mandelmarängbotten

Fantastiskt god och enkel Daimtårta med mandelmarängbotten. Kan göras flera dagar innan den ska ätas och förvaras i frysen. Daimen kan bytas ut mot valfri choklad.

0

Silviakaka

En älskad klassiker med en mjuk saftig, kaka i botten och en läcker glasyr på toppen.

0

Mjölkchokladkladdkaka

Mjölkchokladen i smeten gör kladdkakan extra god!

0

Choklad- och kokosmuffins / Så gör du egna muffinsformar

Oemotståndliga muffins med choklad och kokos och steg-för-steg bilder hur du gör du egna muffinsformar.

0

Källarfranska

Nybakad, klassisk källarfranska med ost och smör på slår det mesta!

0

Randig rabarberkaka

Saftig och makalöst god rabarberkaka som är enkel att göra och snygg att servera.

0

Fiberrika havregrynsfrallor

Rustika, fiberrika havregrynsbröd som är saftiga och välsmakande.

0