Kladdkaka med blåbär i smeten är supergott! Det går lika bra att baka den med frysta som färska bär. Anpassa även mängden blåbär efter eget önskemål. Servera gärna kakan med vaniljsås, vispgrädde eller glass.
En del vill att en kladdkaka ska vara riktigt kladdig och andra att den ska vara något fastare i konsistensen. Använd en provsticka och anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha den.
Här finns fler läckra blåbärsrecept!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Blåbärskladdkaka
10–12 bitar
En ljus kladdkaka med blåbär i smeten som ger en ljuvlig smak. Servera den gärna med en klick vaniljsås eller glass.
100 g smör, smält
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1–1 ½ dl blåbär
Till formen
smör
kokos (ströbröd går också bra)
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant, 22–24 cm med smör och pudra över kokos (eller ströbröd).
2. Häll alla ingredienserna i en bunke. Rör om allt till en slät smet.
3. Häll smeten i formen och strö över blåbären.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 18–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan svalna i formen. Pudra den med florsocker före servering.