Bloggar Lindas Bakskola Lindas mjuka kakor Okategoriserade

Kokoskaka med glasyr

kokoskaka3 kokoskaka2

Fantastiskt god, mjuk och saftig kaka med läckra kokosflingor i smeten. Glasyren och de knapriga sötmandlarna gör den extra läcker och god!

Kokoskaka med glasyr

10–12 bitar

Mjuk, härlig kaka fylld med smarrig kokos.

3 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
3 dl kokos
100 g smör, smält

Glasyr
3 dl florsocker
4–5 tsk vatten

Garnering
ca ½ dl sötmandel, hackad

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl i en annan bunke. Rör ner det i äggblandningen. Tillsätt kokos och smör. Rör ihop allt till en smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad form, 21–22 cm i diameter med löstagbar kant.

3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen.

4. Stjälp upp kakan på en tallrik.

5. Glasyr: Blanda florsocker och vatten till en glasyr. Bred ut den på kakan och strö över sötmandel. Låt glasyren stelna.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl i en annan bunke. Rör ner det i äggblandningen. Tillsätt kokos och smör. Rör ihop allt till en smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl i en annan bunke. Rör ner det i äggblandningen. Tillsätt kokos och smör. Rör ihop allt till en smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form, 21–22 cm i diameter med löstagbar kant.
2. Häll smeten i en smord och bröad form, 21–22 cm i diameter med löstagbar kant.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen.
4. Stjälp upp kakan på en tallrik.
4. Stjälp upp kakan på en tallrik.
5. Glasyr: Blanda florsocker och vatten till en glasyr. Bred ut den på kakan och strö över sötmandel. Låt glasyren stelna.
5. Glasyr: Blanda florsocker och vatten till en glasyr. Bred ut den på kakan och strö över sötmandel. Låt glasyren stelna.

utvald kokoskaka kokoskaka3

 

 

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Äppelkrans

Ljuvligt god vetekrans fylld med rivna äpplen, kanel och socker.

0

Knäckig smuläppelpaj

Lättbakad, ljuvlig paj som är läckert knäckig på ytan.

0

Stekpannebröd

Lättgjort och saftigt bröd med flingsalt som är trevligt att servera direkt ur stekpannen

0

Morotsfrallor

Rivna morötter i degen gör frallorna saftiga och goda.

0

Nougatkladdkaka

Vansinnigt god kladdkaka fylld med läcker nougat.

0

Citronmazarinrutor med glasyr

Den fräscha, friska citronglasyren är pricken över i på de saftiga mazarinrutorna.

0

Grova rågkakor

Fiberrika, saftiga och luftiga rågkakor som gör frukosten till dagens godaste mål.

0

Brytbröd på plåt

Brytbröd är enkelt att göra och blir saftigt och luftigt när de jäser ihop på plåten. Jäser bara en gång!

0

Snabb äppelkaka

Superenkel, saftig och ljuvligt god äppelkaka.

0

Fröknäcke (glutenfritt)

Nyttigt, glutenfritt fröknäcke som är enkelt att göra och himmelskt gott.

0

Saftig & kladdig chokladkaka

Mjuk och supersaftig, chokladfylld kaka som är aningen kladdig i mitten.

0