Fantastiskt god, mjuk och saftig kaka med läckra kokosflingor i smeten. Glasyren och de knapriga sötmandlarna gör den extra läcker och god!
Kokoskaka med glasyr
10–12 bitar
Mjuk, härlig kaka fylld med smarrig kokos.
3 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
3 dl kokos
100 g smör, smält
Glasyr
3 dl florsocker
4–5 tsk vatten
Garnering
ca ½ dl sötmandel, hackad
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl i en annan bunke. Rör ner det i äggblandningen. Tillsätt kokos och smör. Rör ihop allt till en smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form, 21–22 cm i diameter med löstagbar kant.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen.
4. Stjälp upp kakan på en tallrik.
5. Glasyr: Blanda florsocker och vatten till en glasyr. Bred ut den på kakan och strö över sötmandel. Låt glasyren stelna.