Dessa chokladbollar är riktiga favoriter! Sååååå grymt goda! Jag älskar kokos och tillsätter mycket kokos även i smeten. Självklart kan man minska på kokosmängden eller strunta i den helt om man inte är lika galen i kokos som mig.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Favoritchokladbollar
20–25 st beroende på storlek
5 dl havregryn
125 g smör, rumsvarmt
2 dl kokos (kan minskas om man vill)
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
2 dl florsocker (kan ersättas med 1 ½ dl strösocker)
2 msk kaffe (kan ersättas med bara vatten, men ger en god smak)
ca ½ dl vatten
Garnering
kokos (eller pärlsocker)
GÖR SÅ HÄR
1. Blanda alla ingredienser i en bunke. Vispa ihop allt med en elvisp (eller riktigt ordentligt med en slev) så att smeten blir riktigt kladdig. Anpassa mängden vatten så bollarna blir lite kladdiga, men de ska hålla ihop bra när de rullas.
2. Gör runda bollar i önskad storlek och rulla dem i kokos (eller pärlsocker). Förvara dem i kylen.