Bloggar Lindas Bakskola Lindas desserter Lindas tårtor

Jordgubbscheesecake med smulig botten

En ljuvligt god, superläcker jordgubbscheesecake med Digestivebotten! Den är verkligen underbart god och lätt att göra. Den måste stå i kylen i några timmar för att stelna innan den servering. Tips! Jordubbarna kan bytas ut mot valfria bär, t ex hallon, blåbär.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)

Jordgubbscheesecake med smulig botten

Ca 12 bitar

250 g digestivekex
100 g smör, smält

Fyllning
4 gelatinblad
2 ägg, delade i vitor och gulor
200 g färskost, t ex Philadelphia
2 dl crème fraiche, 34 procent
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
ca 15  jordgubbar mosade 

Garnering
12–15 jordgubbar
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Smula sönder kexen och blanda dem med smöret till en smulig blandning. Tryck ner smuldegen i botten på en springform, ca 24 cm, klädd med bakplåtspapper på kanten.

2. Fyllning: Lägg gelatin­bladen i en skål med kallt vatten i ca 10 min. Dela äggen i gulor och vitor i två separata skålar.

3. Blanda ihop äggulor, färskost, florsocker och vaniljsocker till en slät smet. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och rör ner dem i smeten.

4. Värm försiktigt upp crème fraiche i en kastrull (den ska inte koka). Ta bort den från värmen och rör ner gelatinbladen och låt dem smälta. Låt blandningen svalna något och häll ner den i färskostsmeten under omrörning.

5. Mosa jordgubbarna och rör ner dem i smeten.

6. Häll ut hela fyllningen på kaksmulorna i formen.

7. Skär jordgubbarna i mindre bitar. Lägg ut dem på smeten. Låt några sjunka ner. Täck över kakan med plastfolie och ställ den i kylen att stelna i minst 4 tim. Pudra över florsocker före servering.

 

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Kladdkakemuffins med jordgubbsgrädde

Superläckra kladdkakemuffins som är precis lagom kladdiga! De är toppade med en klick jordgubbsgrädde som gör dem till en perfekt, lättgjord dessert! Såååå gott ihop! KLADDKAKEMUFFINS MED JORDGUBBSGRÄDDE Ca 12 st 150 g smör 3 dl strösocker 3 ägg 1 nypa salt 2 tsk vaniljsocker ¾ dl kakao 1 ½ dl vetemjöl Garnering florsocker (kan uteslutas) Jordgubbsgrädde 3 dl …

0

Kycklingköttfärssås

I annonssamarbete med Svensk Fågel Kycklingköttfärssås – en klassiker i ny tappning! Istället för att använda köttfärs har jag tillagat min favoritköttfärssås med kycklingfärs. Och den blev underbart god och lika enkel att tillaga! Kycklingköttfärsen är lätt att steka och smakar mycket gott. Både jag, min man och barnen slukade maten med god aptit. Det är inte ofta …

0

Himmelsk jordgubbscheesecake

En superläcker, lyxig jordgubbscheesecake med smulig Digestivebotten! Den är såååå galet god, en perfekt dessert att bjuda på som kan förberedas dagen före. Tänk på att den alltid måste stå några timmar i kylen att stelna innan den serveras. TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Himmelsk jordgubbscheesecake Ca 12 …

0

Lindas himmelska jordgubbstårta

LYXIG, LÄCKER & GALET GOD En magiskt god, läcker sommartårta med fluffig vispgrädde och jordgubbar! Den är lätt att baka och räcker till många. Den består av en dubbelbotten med frasig maräng och sockerkaka! Både barn och vuxna älskar denna goding! Lindas himmelska jordgubbstårta 12–15 bitar Sockerkaksbotten 5 äggulor (spara äggvitorna till marängen) 100 g smör, rumsvarmt 1 ½ dl strösocker …

0

Himmelsk jordgubbstårta

Pinocchiotårta med både vispgrädde & jordgubbar. Mums vilken läcker sommartårta! Den är enkel att göra, räcker till många och består av en dubbelbotten med frasig maräng och sockerkaka och är fylld med jordgubbar och fluffig grädde. Mums! Himmelsk jordgubbstårta 12–15 bitar Sockerkaksbotten 5 äggulor (spara äggvitorna till marängen) 100 g smör, rumsvarmt 1 ½ dl …

0

Pinocchiotårta med jordgubbar

Pinocchiotårta med både vispgrädde & jordgubbar. Mums vilken läcker sommartårta! Den är enkel att göra, räcker till många och består av en dubbelbotten med frasig maräng och sockerkaka och är fylld med jordgubbar och fluffig grädde. Mums! Pinocchiotårta med jordgubbar 12–15 bitar Sockerkaksbotten 5 äggulor (spara äggvitorna till marängen) 100 g smör, rumsvarmt 1 ½ …

0

Pinocchiotårta

Pinocchiotårta är en klassiker med en dubbelbotten som består av både sockerkaksbotten och marängbotten. Den är underbart god! Tårtan kan fyllas med egentligen vad man vill, men jag tycker det är enkelt och gott med färska bär och fluffig vispgrädde. Pinocchiotårta 12–15 bitar Sockerkaksbotten 5 äggulor (spara äggvitorna till marängen) 100 g smör, rumsvarmt 1 …

0

Drömgod gräddchokladtårta

Chokladbottnar, vispgrädde, vaniljkräm och massor av jordgubbar – vilken drömmig sommartårta! En helt perfekt midsommartårta eller varför inte som dessert efter en god grillning på sommaren. Helt enkelt sommarens läckra tårta. Bottnen består av luftiga, goda chokladtårtbottnar. Om du hellre vill baka tårtan med vanliga tårtbottnar har du ett toppenrecept här! Tårtan kan också bakas med …

2

Midsommartårta

Marängbotten 4 äggvitor 2 ½ dl strösocker 1 msk majsstärkelse 1 tsk vitvinsvinäger Fyllning 3 dl vispgrädde eller valfri fyllning – klicka här för massor av tips på goda tårtfyllningar! färska jordgubbar och andra valfria bär GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 150°C. Lägg äggvitor och socker i en bunke som går att använda för vattenbad. …

0

Midsommartårta

MIDSOMMARTÅRTA 12–15 bitar Marängbotten 6 äggvitor 3 dl strösocker Vit chokladmousse 8 dl vispgrädde 300 g vit choklad, smält 2 äggulor Fyllning & garnering 1 liter jordgubbar (eller efter eget önskemål) 200 g mörk choklad, smält GÖR SÅ HÄR 1. Marängbotten: Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa …

0

Klassisk sockerkaka

  Klassisk sockerkaka Ca 12 bitar 2 ½ dl strösocker 2 ägg 2 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 3 dl vetemjöl 50 g smör, smält 2 dl mjölk GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke.  Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl och vispa ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Blanda ihop …

0

Bananpannkaka

Mycket lättgjorda pannkakor gjorda av bara banan och ägg. De är både mättande och underbart goda! Tillsätt gärna lite salt i smeten. Det förhöjer smaken. Servera gärna pannkakorna med mosade bär. Bananpannkaka 1 banan 2 ägg (ev. en nypa salt) GÖR SÅ HÄR 1. Ta fram banan och ägg. Mosa bananen i en djup tallrik. 3. Tillsätt äggen och …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x