Den här rödvinsskyn är såååååå himla god och passar perfekt till grillat eller stekt kött. Jag har gjort den på en kockutbildning och receptet kommer från riktiga kockproffs. Vi använde hemgjord buljong (sky) som vi kokade själva, men det går även bra med köttbuljong som man tillagar enligt förpackningen på buljongtärningarna.
Tips! Vill man göra en gräddsås kan man tillsätta vispgrädde när såsen är klar och reda med lite mjöl.
Rödvinssky
1 schalottenlök
2 msk rapsolja
1 1/2 dl rödvin
5 dl sky/färdigkokt köttbuljong
salt
vitpeppar
GÖR SÅ HÄR
1. Finhacka löken. Fräs den i en upphettad stekpanna i oljan tills den blir gyllenbrun.
2. Tillsätt rödvinet och koka ihop så att det nästan blir torrt i stekpannan.
3. Tillsätt skyn/buljongen och reducera* på låg värme till en tjock sås. Smaka av med salt och vitpeppar.
* reducera=koka bort vätska/ånga till såsen tjocknar