Noblessekladdkaka är en perfekt dessert! Eller bjud på den som tårta på ett kalas. De runda Noblesseplattorna innehåller små knapriga krokantbitar som gör chokladkladdkakan extra god och läcker. Servera gärna med en klick vispgrädde eller glass! Den är inte bara god utan även snygg med det fina mönstret som bildas av chokladplattorna.
NOBLESSEKLADDKAKA
Ca 12 bitar
150 g smör
1 krm salt
3 dl strösocker
3 msk kakao
1 ¾ dl vetemjöl
3 ägg
Garnering
1 pkt Noblesseplattor (23–25 st)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter. (Bröa gärna med kokos).
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 23–25 min.
4. Garnering: Lägg Noblesseplattorna i ett snyggt mönster på kakan när den forfarande är ljummen så de smälter fast på toppen.