LYXIG VIT CHOKLADSAFFRANSKAKA En super-supersaftig vit chokladsockerkaka som verkligen är ljuvligt god! Den vita chokladen i kombination med saffran är riktigt, riktigt god! En storfavorit som man verkligen kan bjuda på med stolthet!
Baka drömgoda saffranskärleksmums – klicka här för recept!
Här hittar du fler av mina ljuvligt goda saffransrecept!
Vit chokladsaffranskaka
Ca 12 bitar
3 dl strösocker
2 ägg
½ g saffran (1 paket)
150 g smör, smält
1 ½ dl mjölk
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
Fyllning
200 g vit choklad, grovt riven
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke. Blanda saffranet i det smälta smöret och rör ner det och mjölken i äggsmeten. Blanda bakpulver och vetemjöl och vispa ner det ihop med de övriga ingredienserna. Rör om till en slät smet.
2. Riv chokladen grovt. Rör ner i smeten.
3. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1 ½ liter, med riven kokos. Häll smeten i formen. (Det går lika bra med en rund form).
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 42–45 min. Låt den svalna i formen. Pudra florsocker över kakan före servering.
Är det vanlig eller varmluftsugn?
Vanlig
Otroligt god kaka och lätt att göra, blir min favorit,