Lättlagad, supergod köttfärssås – en vardagsrätt som alltid är uppskattad av både stora och så. Smaka av kryddningen och tillsätt mer eller mindre kryddor beroende på vilken styrka du vill ha. Servera med pasta och/eller sallad.
Tips! Laga ljuvligt god tacoköttfärssås – klicka här för recept!
Tips! Gör en superläcker, god pizza av köttfärssåsen som blir över – klicka här för recept!
LINDAS KÖTTFÄRSSÅS
1 stor stekpanna
Köttfärssåsen kan även kryddas med till exempel chili, curry och färska kryddor. Tillsätt gärna en skvätt vispgrädde om du vill ha den krämigare och fylligare.
1 gul lök
500 g köttfärs
1–2 msk torkad oregano
2 vitlöksklyftor (kan uteslutas)
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 dl ketchup
salt
vitpeppar
ev. lite vatten
GÖR SÅ HÄR
1. Skala löken och hacka den fint. Fräs löken i en klick smör i en stekpanna. (Ta upp löken och lägg den på en tallrik).
2. Stek köttfärsen i en stekpanna ihop med oregano och pressad vitlök. Mosa köttfärsen med en gaffel och rör om tills den är genomstekt.
3. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, ketchup, salt och lite peppar. Tillsätt den stekta löken och låt allt puttra på låg värme i ca 10 min. Späd ev. med lite vatten.
Tips! Laga ljuvligt god tacoköttfärssås – klicka här för recept!
Tips! Gör en superläcker, god pizza av köttfärssåsen som blir över – klicka här för recept!