Ugnspannkaka, även kallad tjockpannkaka, är ett klassiskt vardagsrecept som framförallt mina barn älskar. Pannkakan är fluffig, god och mycket lättlagad. Smeten tar bara några minuter att röra ihop och sedan sköter den sig själv i ugnen. Servera gärna med sylt och vispgrädde. Tips! Tips! Tillaga baconugnspannkaka – klicka här för recept!
Tips! Fler, enkla matrecept – klicka här!
UGNSPANNKAKA
1 plåt
5 ägg
4 dl vetemjöl
1 krm salt
8 dl mjölk
GÖR SÅ HÄR
1. Vispa upp äggen med en visp. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa allt till en slät smet. Låt den stå och vila i ca 15 min. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Häll smeten i en smord ugnsplåt eller långpanna med höga kanter.
3. Grädda ugnspannkakan mitt i ugnen i 22–25 min eller tills den ser färdig ut på ytan. Servera med valfri sylt.
Tips! Tillaga baconugnspannkaka – klicka här för recept!
Tips! Här hittar du fler goda, enkla matrecept – klicka här!
Tips! Tillaga baconugnspannkaka – klicka här för recept!