Drömgod äppelkladdkaka som man inte kan sluta äta! Mums vad god den är!!!
Här finns fler läckra, goda recept på äpplen!
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Här hittar du fler ljuvligt goda recept med äpplen!
Äppelkladdkaka
Ca 12 bitar
175 g smör
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 ¾ dl vetemjöl
2 äpplen
kanel
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl. Rör ihop allt till en smet.
2. Skala och riv båda äpplena.
3. Rör ner de rivna äpplena i kladdkakesmeten.
4. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Pudra över kanel.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra gärna kakan med med florsocker före servering. Servera gärna med vispad grädde eller vaniljglass.
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Hej Linda!
Kan man byta ut vetemjöl mot mandelmjöl?
Tack för alla dina fantastiska recept
Med vänlig hälsning,
Miette
Ja, det går bra! /Linda 🙂
Äppelkladdkakan nyss bakad, smarrig och med lite vaniljsås mums.