Smulig äppelpaj som är magiskt god! Servera den gärna med vaniljvisp, vaniljsås eller vaniljglass.
Tips! Baka världens godaste äppelkladdkaka – klicka här för recept!
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Här hittar du fler ljuvligt goda recept med äpplen!
Äppelpaj
Fyllning
ca 4 äpplen
1/2 tsk kanel
2 msk strösocker
Smuldeg
150 g smör, kylskåpskallt
1 ½ dl strösocker (det går bra att minska lite på sockret med ½ dl om man vill)
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
½ tsk flingsalt (eller ½ krm vanligt salt)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 220 grader. Skala äpplena och skär dem i skivor.
2. Lägg äppelbitarna i en pajform, ca 26 cm i diameter. Strö över kanel och strösocker.
3. Smuldeg: Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en smulig deg.
4. Smula degen över äpplena.
5. Grädda pajen längst ner i ugnen i 26–28 min. Låt den svalna i formen. Servera med vaniljvisp, vaniljsås eller vaniljglass.
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Menar du ugn med över- undervärme när du säger att grädda längst ner i ugnen?
Vanlig över och undervärme