Ett vansinnigt gott och lättbakat bröd som är perfekt att äta till frukost, till en sallad eller till middagen. Brödet som passar alla tillfällen.
Tips om du vill kalljäsa brödet! Gör degen på kvällen, tryck ut den i formen och låt den jäsa övertäckt i kylen över natten. Grädda direkt när du vaknar. Så smart!
Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!
Lättbakat bröd
6–8 bitar
Det mjuka och saftiga brödet jäser endast en gång direkt i formen.
25 g jäst (½ pkt)
3 dl vatten, fingervarmt
1 tsk salt
1 msk rapsolja
7–8 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig, lätt kladdig deg.
2. Strö vetemjöl ovanpå degen så den inte fastar i händerna. Tryck ut degen i en form, ca 25 cm klädd med bakplåtspapper (en fyrkantig form går också bra) med mjölade händer.
3. Låt degen jäsa i ca 1 timme. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Sänk värmen till 225 grader och grädda brödet mitt i ugnen i 13–15 min.
5. Lyft upp brödet ur formen, i papperet och låt det svalna under en bakduk.
Det var det godaste, enklaste brödet jag bakat! Tack snälla för receptet!!!
Hej!
Tack för många goda recept!
Tänkte fråga dig om en sak,
ang. receptett på ” Lättbakat bröd”.
Jag förstår inte…Det står inte att degen ska stå i kylen över natten?
Står ” Tryck ut degen i formen m.m. Men sedan står det att man ska jäsa degen och sedan grädda???
Men skulle den inte vara i kylen oxå, eller?
Annika!
Du ska jäsa degen en gång i formen. Källjäsningen står som ett tips ovanför receptet och gäller bara om man väljer att kalljäsa degen över natten i kylen. Lycka till! Mvh Linda
Ojojoj vilket busenkelt och super gott bröd! Tack för recepten Linda!