En ljuvligt god, saftig & mjuk äppelkaka som är en storfavorit! Ett klassiskt recept på äppelkaka som är väl beprövat och ett av de godaste i sin genre. Denna äppelkaka är ett favoritrecept som bakas väldigt ofta hemma hos mig.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
ÄPPELKAKA RECEPT
Ca 12 bitar
2 äpplen, skalade
100 g smör
2 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
3 ägg
Garnering
kanel
strösocker
Servera gärna med vaniljvisp – klicka här för recept!
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Skala äpplena och skär dem i tunna klyftor.
2. Smörj en pajform med smör, ca 26 cm i diameter (eller annan form i ungefär samma storlek). Lägg ut hälften av av klyftorna i bottnen. Strö över lite kanel.
3. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet. Häll smeten över äpplena i formen.
4. Lägg ut resten av äppelklyftorna över smeten. Strö över lite kanel och strösocker.
5. Grädda äppelkakan längst ner i ugnen i ca 35 min. Servera gärna med vaniljsås eller vaniljglass.
Tips! Baka en underbart god äppelpaj – klicka här för recept!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Jättegod och så uppskattad och fått dela med mig av receptet till flera vänner😋😋