BAKPULVERFRALLOR MED FRÖN Perfekt frukostbröd när man vill ha nybakat bröd snabbt. Dessa bakpulverfrallor är mycket enkla att baka, de bakas med bakpulver och behöver inte jäsa. Den totala baktiden är ca 15 min. Bakpulverfrallorna är underbart goda och kan frysas in.

Baktips! Baka en saftig, mycket lättbakad bakpulverlimpa – klicka här för recept!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Bakpulverfrallor med frön

10 st

3 dl vatten
2 dl havregryn
1 tsk salt
3 tsk bakpulver
2 msk rapsolja
5 dl vetemjöl

Garnering
1 ägg
sesamfrön
pumpakärnor
solroskärnor
(eller valfria frön)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vatten och havregryn i en skål. Tillsätt salt, bakpulver och rapsolja. Rör om. Rör ner vetemjölet och blanda ihop allt till en deg.

2. Rulla ut degen till en rulle på ett mjölat bakbord. Dela degen i 10 bitar.

3. Forma degbitarna till bollar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. 

4. Pensla degbullarna med ett uppvispat ägg. Strö över valfria frön på frallorna.

5. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 12 min. Låt dem svalna på ett galler.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)