Nyttiga, supergoda pannkakor med havregrynsgröt som innehåller få kolhydrater per pannkaka. Mycket mättande, smarriga och lätta att steka. Pannkakor med havregrynsgröt kan ätas till frukost, lunch, mellis och innan och efter träning. Som gröt, men med ägg i. Servera gärna med bär, sylt eller äppelmos.

Baktips! Baka havregrynsgrötfrallor med havregrynsgröt i degen! Klicka här för recept!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

PANNKAKOR MED HAVREGRYNSGRÖT

Ca 14 st (i en liten stekpanna)

3 dl havregryn
7 dl vatten
1 krm salt
5 ägg

GÖR SÅ HÄR

1. Blanda havregryn, vatten (blanda i 7 dl) och salt i en kastrull. Koka upp det och låt det puttra några minuter tills det blir en gröt. Tips! Mixa havregrynen om du vill ha en slätare smet!

2. Fyll upp lite kallvatten i diskhon. Ställ ner grötkastrullen och låt den svalna. Rör om då och då så går det lite snabbare.

3. Blanda ner äggen i gröten (om gröten är för varm kan äggen koagulera/stelna).

4. Värm upp en stekpanna eller plättjärn och stek pannkakor. Smält smör i stekpannan och häll på ett lager smet i pannan. Prova att steka en pannkaka. Om smeten är för trög och inte flyter ut kan man tillsätta några matskedar vatten till och röra om ordentligt, men inte för mycket för då blir smeten för vattnig. Stek på medelvärme tills smeten stelnar. Vänd försiktigt på pannkakan och stek en stund till på andra sidan. 

Hela smeten innehåller 60 kolhydrater. Jag gräddade 14 st pannkakor i en liten stekpanna. Det blir 4 kolhydrater per pannkaka.

Tips! Baka saftiga, mjuka frallor med havregrynsgröt i degen! Klicka här för recept!