En lagom stor munsbit som får plats i magen efter middagen.
En ljuvligt god, fryst och lättgjord dessert som kan förberedas ett par dagar i förväg och uppskattas av både barn och vuxna. Gör dubbel sats om ni är många runt bordet.
Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Pepparkaksglass med vit choklad & hallon
Ca 10 st
Enkla glassbakelser med pepparkakor som kan förberedas ett par dagar innan servering.
Glass
2 dl vispgrädde
½ dl kesella
1 msk florsocker
150 g vit choklad, smält
ca 75 g hallon, frysta + florsocker
Garnering
ca 20 pepparkakor
GÖR SÅ HÄR
1. Vispa grädden fluffig. Blanda ner kesella och florsocker och sist den smälta chokladen.
2. Smula sönder de frysta hallonen och strö över lite florsocker. Rör ner dem i smeten.
3. Sätt ihop pepparkakorna två och två med en stor klick glasskräm emellan. Jämna till kanterna med en sked eller kniv. Frys in bakelserna i några timmar och ta fram dem precis före servering.